X19-delar till salu
Uppdaterad 2022-10-03

På denna sida finns en lista (som uppdateras ganska sällan) med olika delar som kan vara föremål för försäljning. Observera att många begagnade delar säljs som de är, icke rengjorda och ofta bara visuellt testade. Mindre delar kan skickas som brev (max 2kg), större eventuellt som Bussgods. Men företrädesvis är det avhämtning på plats som gäller.

Många bilder blir större om Du högerklickar på dem och väljer "Visa bild". Intresserade skickar ett mail till , gärna med bildens namn som referens på vilken pryl det gäller. Mängdrabatt utlovas. Priserna kan i många fall givetvis också diskuteras...;-).

Utöver nedanstående finns en hel del andra delar till bl.a. förgasare (både DATR32 och DATR34) m.m. Skicka ett mail och fråga.


 
Diverse delar för att bygga insprutning på en förgasar-X1/9
Det hela är baserat på Bosch Monojetronic, alltså centralinsprutning. Det är samma system som satt på bl.a. Golf från 90-talet. Läs mer om systemet på t ex http://www.volkswagengolf.se/viewtopic.php?t=39846

- Komplett insug passande X1/9-motorn för Bosch Monojetenhet
- Flera mer eller mindre kompletta Monojet-"förgasare"
- Ett par tändspolar för styrning från elektronikenhet/elektronisk tändning. En helt ny.
- Tandhjul med induktiv pickup (nya) för montering på t ex vevaxelremskiva, ger timing till styrenheten
- Bränslepump (ny)
- m.m.

Tanken var att antingen göra en egen styrdator, alternativt köpa något typ Megasquirt, https://megasquirt.info/

Prisidé 400:- för alltihop

Växelförarkoppling växellåda "lollypop"
Passar Bertone-modellerna. Skall du ha den till en tidigare behöver länkagestången från spaken också vara från en Bertone, alternativt att du kortar denna. Helt ny.

Pris: 75:-


Skruvar & brickor till drivknutarna, 1500
Skruvarna begagnade men användbara (finns nya på Eurosport-UK). "Brickorna" begagnade men u.a.  Köparen får rengöra dem själv.

Pris: 50:-/allt

Generator 35A (defekt)
Magnetti Marelli, originalgenerator (35A). Bra skick utseendemässigt. Laddar sporadiskt (tänder inte alltid laddlampan när den slutar ladda), dock är kolen rätt ok så regulatorn är en misstänkt bov.... 

Pris: 150:-

Generator 25A (defekt)
Liten och smidig, nya kol/regulator (standard "Bosch"). Laddar dock inte i alla fall (laddlampa lyser), troligt diodfel. Observera att hylsan i ena hålet måste knackas lite i sidled för att passa på standardfästet på motorn. 

Pris: 150:-

X1/9-emblem för bakluckan
En kvar.  

Pris: 50:-/st

Ettans drev, 45-kuggars (1984-1989)
Utmärkt skick, konan nyper en ny synkring innan den bottnar. Fina kuggor. Kvalitetsgraderad till 8,5 av 10 av Midwest. Köpte det därifrån, men löste sedan drevbehovet på annat sätt innan detta hade hunnit komma hem. Pris på Midwest 1.300:-, pris 500:-.

1st gear, 45 teeth (will fit Bertone X1/9 1984-1989)
Excellent condition. Quality 8.5 of 10 (Midwest, USA). Price: 500 SEK (~55€).

Backdrev för 18 mm axel (sena X1/9)
Utmärkt skick, tänder knappt ätna alls. Observera att detta drev endast passar senare lådor med förstärkt/kraftigare backdrevsaxel på 18 mm. Pris: 150:-

Reverse gear for 18 mm axle (late X1/9)
Excellent condition. Price 150 SEK (~16€).

Diverse växellådadetaljer
Söker du någon detalj från växellådans insida ?  Skicka ett mail, det kan hända att jag har något över !

Lamphållare med optofiberknippe (1500, 1980)
Komplett med optofibrer för en massa switchar.
Pris: 100:-

Vindrutetorkarmotor med mekanism
Fungerar. Mekanismen inkluderar även torkarfästena med plastbitarna som sitter utanpå plåten.
Pris: 100:-/st

Spoiler till bakluckan, med bromsljus
Riktigt fräck och ovanlig spoiler för X1/9, med inbyggt extrabromsljus. Mittenbilden visar hur den såg ut innan den demonterades från bil. 

Tyvärr har den skadats genom åren, men är nu uppreparerad och 90% färdig för lack (någon extra spackling av ojämnheter och putsning återstår). Extrabromsljuset renoverat och bytt till LED-list, ingjuten i glaset och därmed fuktsäkert. Glaset fästs i sin tur med rostfria skruv (kan anas på bilden) samt tätas med en sträng transparent silikon (om man vill det). Det är inte dock permanent monterat (för att kunna lossas vid lackering). Bromsljusglaset sprickfritt och fint. Nya rostfria pinnbultar är monterade för infästningen i bakluckan.


Pris: 1500:-