Priser i kronor !

skrivet av Ingemar E. 2004-07-12 som kommentar till Pris skrivet av Stefan:

Har lite mer konkreta uppgifter för att faktiskt ge ett ordentligt svar på en ordentlig fråga...;-).

NB870 finns ju i två halvfabrikatsstadier som utgångspunkt; dels "Tät båt", dels "Körklar båt". I en "Tät båt" kan man i stort sett säga att utsidan är klar, pulpit på plats, rutor, pollare o.s.v. Även skrovbeklädnaden invändigt och komplett innerliner. Förpikslucka och en del detaljer är inte med (lanternor, radarplattform/lanternmast, påfyllningar o.s.v.). Dessutom saknas roder med dess detaljer, men kan naturligtvis väljas till (liksom allt annat). Men båten är dock "tom" invändigt (se de första bilderna i dagboken). Priset för en NB870 i detta stadie är c:a 490.000 SEK.

På en "körklar båt" sitter dessutom en motor (standard = Yanmar 4LHA-DTP, 200 axelhk), propeller/axel, roder, en styrplats, åtminstone en tank samt påfyllning/luftning, filter m.m. Ett batteri och provisoriskt monterad instrumentkonsoll & reglage. Då hamnar man på c:a 770.000 SEK.

Vi valde som sagt "Tät båt" men kompletterade med motor (4LHA-STP) & propeller/axel monterad men EJ installerad, tankarna medsända men ej mont. samt roderinstallation. Då återstod i alla fall inga tyngre arbeten än att man klarade det själv med normala verktyg.

För komplett specifikation över vad som ingår & exakt pris hänvisar jag till Norgesbåt eller annan ÅF (se länkar på förstasidan). Men detta är i alla fall NÅGRA konkreta priser i kronor !Svar på detta inlägg:


[ Hem/startsidan ] [ Alla meddelanden ] [ Hjälp ]

Skriv ett svar:

Namn:
E-mail:
Rubrik:
Kommentar:
Ev. länk:
Ev. länktitel:
Ev. bildlänk: