NB-forum
- båtar från NB Marine (Ardea Boats)

På detta NB-forum finns dels vårt färdigställande av den NB870 (Ardea 870) från norska NB Marine som vi beställde i halvfabrikat dokumenterat, dels ett antal modifieringar och allmänna tips som kan intressera många oavsett båtmodell. Dagboken under "NB870-bygget" har fram till 2019 fyllts med nya projekt lite då och då, men då vi inte har kvar båten längre sker nu ingen uppdatering. Inte där i alla fall.
Dessutom finns ett diskussionsforum speciellt ägnat för ägare till NB-båtar i Skandinavien och andra som är intresserade av varvets båtmodeller. Ställ frågor och utbyt erfarenheter !
För mer information om NB870T och andra båtmodeller hänvisas till nedanstående länkar. Prova gärna "Havsrockansidan" där det finns en stor länksamling med marin inriktning. Länkarna öppnas i nytt fönster.
 
Vår vädersida !
Lokalt väder just nu samt väderhistorik, från höjderna i Bankeryd vid södra Vättern
Varvets hemsida. Tyvärr gick NB Marine i konkurs i början av 2014, formarna skingrades och hemsidan finns inte kvar.
Flexiteek, det  underhållsfria alternativet till äkta teak som vi har lagt på båten. Se "dagbok" juli 2003 samt april 2004.
Ett av skandinaviens bästa båtforum !
Norsk representant för NB Marine-båtar. Hemsidan finns visserligen kvar men  osäkert om den är aktiv
Sven-Åke Lindströms underhållande sida om bl.a. Coronet-renovering (och mycket annat). Här finns många tips & idéer att hämta.
Länk till "Göran med havsrockans" sida. 
Innehåller bl a en otroligt välfylld länksida med marin anknytning.

 Sidan visas bäst med upplösning 1024x768 och uppåt.
Länka gärna till bilder och texter på denna sajt, men det är inte tillåtet att kopiera och använda dem  i egna syften utan att jag givit tillåtelse till det först. V.v. respektera upphovsrättslagen.