Dagbok, A-ford
juli - 2006
6/7 Har hämtat den modifierade bakfjäderrn. Huvudbladet är nytillverkat och verkar OK. Öglehålen blev först någon mm för stora (de trodde inte det var så kinkigt), men det rättades till så bussningarna passar hyfsat i alla fall.
7/7 Fjäderspännaren fungerar inte nu när öglorna är vända uppåt.

Dammar istället av min gamla konstruktion, men byter pinnbultarna mot längre och grövre dimension (M12).

Avgasröret modifieras så att det nu går under bakaxeln istället för över, utrymmet ovanför har ju krympt med 3-4 cm. Det får dock den fördelen att avgasröret inte kommer i konflikt med bensintanken.

Projektet går på sparlåga nu under juli. Jag fick ingen kaross lackad före semestern heller, nu är budet första veckan i augusti....:-(.

26/7 Framfjäderhänkena skall bytas till underhållsfria med teflonbussningar.
Denna fjäder är dock så klen att den kan hållas i schack med en träläkt.
Befintliga bussningar är i princip omöjliga att få ut, med mindre än att jag får såga ett snitt i dem och sedan "rulla ihop" dem. En var dessutom i ett helt annat material och knäckte sticksågsbladen på löpande band.....
Aldrig får man vara riktigt glad. Bussningarna i de nya hänkena passar inte alls. De är gjorda för samma håldiameter som bakfjädern (men längden anpassad för den smalare framfjädern). Istället för c:a 17,5 mm är de 19 mm (3/4").

Utsidan är dock ingen glidyta, så den behöver inte vara superjämn. Bussningarna träs upp på en lång bult som sätts i borrmaskinen, och diametern kan därefter minskas med någorlunda jämnhet med hjälp av en fil.

De nya hänkena monterade och klara !
5/8 Hålen i panelen är nu uppsågade och instrumenten monterade. Clas Ohlson-tändningslåset passade förbluffande bra i befintligt hål. Amperemätaren har fått ge plats åt en temperaturmätare, och några kontrollampor måste jag ha också. 
I mitten sitter två dragreglage - ett för "cowl lights" och ett tvåläges för framtida värmepaket. Kromad mässing, inköpta i båttillbehörsbutiken.

Hastighetsmätaren kommer att bli special, men skall likna originalet med roterande "trumma". Den skall jag fundera på sedan.

7/8 Det blir ganska mycket elektriskt på en liten yta på panelens baksida.

En annan sak - lackeraren har äntligen börjat med karossen !  Antagligen lägger de den röda färgen idag....

...så det är bäst att jag passar på att lacka gångjärnen.
27/8 Att den röda färgen skulle vara lagd var ett önsketänkande. I början av förra veckan var inte ens karossen putsad efter slipgrunden som lades i början av månaden....

Ja, ja. Vad kan man göra mer än vänta ?